Ananaslı kek
6 kişilik
Hazırlanış suresi 20 dakika
Pişme süresi 25 dakika
Malzemeler
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
100 gram erimiş margarin
Bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir çay bardağı ceviz içi
Çeyrek su bardağı kahverengi toz şeker
3 dilim konserve ananas
3 adet kiraz şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Kalıbı tereyağı ile bolca yağlayın. Üzerine kahverengi toz şekeri serpin. Kalıbın dibine ananas dilimlerini dizin.Ortalarına kiraz şekerlerine kenarlarına ceviz parçalarını yerleştirin. Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Şekerler eriyince içerisine un, kabartma tozu vanilya ve margarini ilave ederek karıştırın. Dibini süslediğiniz kalıba yapmiş olduğunuz karışımı yavaşça dökün. 180 derecede kek pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis tabağına ters düz edin. Soğuyunca dilimleyerek servise sunun.
6 kişilik
Hazırlanış suresi 20 dakika
Pişme süresi 25 dakika
Malzemeler
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
100 gram erimiş margarin
Bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir çay bardağı ceviz içi
Çeyrek su bardağı kahverengi toz şeker
3 dilim konserve ananas
3 adet kiraz şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Kalıbı tereyağı ile bolca yağlayın. Üzerine kahverengi toz şekeri serpin. Kalıbın dibine ananas dilimlerini dizin.Ortalarına kiraz şekerlerine kenarlarına ceviz parçalarını yerleştirin. Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Şekerler eriyince içerisine un, kabartma tozu vanilya ve margarini ilave ederek karıştırın. Dibini süslediğiniz kalıba yapmiş olduğunuz karışımı yavaşça dökün. 180 derecede kek pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis tabağına ters düz edin. Soğuyunca dilimleyerek servise sunun.