Çerkez tavuğu
8 kişilik
Hazırlanış suresi 20 dakika
Pişme süresi 40 dakika
Malzemeler
2 adet bütün tavuk
2 adet bayat ekmek
Yarım kilogram ceviz
2 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı
Tavukları bol suda haşlayıp suyunu bir kenarı ayırdıktan sonra haşlanmış tavukları ufak ufak dedin. Bayat ekmekleri sarımsağı cevizi mikserde çekin cevizlerin biraz iri kalmasına dikkat. edin.Çekilen bu karışım bir kaba alıp domates ve biber salçalarını karabiberi tuzu karıştırın. Haşlanmış tavuk suyunu da bu karışımı yumuşatacak miktarda ilave ettikten sonra tavuk parçalarını da içine katarak iyice karıştırın. Servis kabına alın.
Afiyet olsun...