Fındıklı pasta
6 kişilik
Hazırlama suresi 25 dakika
Pişme süresi 25 dakika
Malzemeler
5 yaprak milföy
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
1 su bardağından iki parmak eksik un
Bir su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
İyice yumuşamış milföyleri birbirine karıştırıp yoğurun. Bu hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba yerleştirin. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı ve unu ekleyip biraz daha çırpın. Fındığı ekleyin. Elde ettiğiniz kremamsı hamuru tart hamurunun üzerine yayın. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun…!
6 kişilik
Hazırlama suresi 25 dakika
Pişme süresi 25 dakika
Malzemeler
5 yaprak milföy
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
1 su bardağından iki parmak eksik un
Bir su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
İyice yumuşamış milföyleri birbirine karıştırıp yoğurun. Bu hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba yerleştirin. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı ve unu ekleyip biraz daha çırpın. Fındığı ekleyin. Elde ettiğiniz kremamsı hamuru tart hamurunun üzerine yayın. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun…!