Selam arkadaşlar bir dava açmak istiyorum hangi mahkemeye başvuracağını bilemedim. Şu an maddi durumum el vermediği için avukat tutamıyorum.
Antalya serik'teyim.
Şahıs olarak bir kişinin işyerine sermaye payı vererek %50 ortak oldum. Sözleşmeyi noter huzurunda yaptık ve imza beyannamesi verdik. Sözleşmeyi aramızda yaptığımız için ben orada sigortalı olarak görünüyordum.
Sözleşme içeriği benim lehime. Serik mahkemeleri yetkilidir diye de belirttik.
Kendisi 30 bin Euro karşılığında benim iznim ve haberim olmadan işyerini devretti ve bana da hiç para vermeden kayıplara karıştı. İmza yetkisi onda olduğu içinben birşey yapamadım.
Ayrıca kirasını peşin ödedim ve kullanamadığım 5 bin Euro da kira alacağım kaldı.
Arabulucuya başvurdum ama uzlaşma sağlanamadı.
Şimdi ben iş mahkemesine mi?
Ticaret mahkemesine mi?
Hukuk mahkemesine mi başvurmalıyım?
Şimdiden teşekkür ederim.
Antalya serik'teyim.
Şahıs olarak bir kişinin işyerine sermaye payı vererek %50 ortak oldum. Sözleşmeyi noter huzurunda yaptık ve imza beyannamesi verdik. Sözleşmeyi aramızda yaptığımız için ben orada sigortalı olarak görünüyordum.
Sözleşme içeriği benim lehime. Serik mahkemeleri yetkilidir diye de belirttik.
Kendisi 30 bin Euro karşılığında benim iznim ve haberim olmadan işyerini devretti ve bana da hiç para vermeden kayıplara karıştı. İmza yetkisi onda olduğu içinben birşey yapamadım.
Ayrıca kirasını peşin ödedim ve kullanamadığım 5 bin Euro da kira alacağım kaldı.
Arabulucuya başvurdum ama uzlaşma sağlanamadı.
Şimdi ben iş mahkemesine mi?
Ticaret mahkemesine mi?
Hukuk mahkemesine mi başvurmalıyım?
Şimdiden teşekkür ederim.