Ispanaklı tavuk sarma
4 kişilik
Hazırlanış suresi 15 dakika
Pişme süresi 35 dakika
Malzemeler
8 adet tavuk göğsü (ince dövülmüş)
Yarım kilogram ıspanak
4 adet domates
1 adet soğan
Bir çay bardağı Çerkez peyniri
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir kase galeta unu
Bir buçuk su bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı
Ispanağı temizleyip yıkayın, 15 dakika haşlayıp süzdürün. Soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun, ıspanak atıp karıştırın. Tuz ilave edip peyniri rendeleyip karıştırın. Tavuk göğsünü düz zemine yayıp Tuzla tatlandırın. İçine ıspanaklı harçtan koyup dolma gibi sararak kapatın. Her tavuk parçasına aynı işlemi uygulayın. Yumurtaları çırpın, tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartın, domatesle servis yapın.
4 kişilik
Hazırlanış suresi 15 dakika
Pişme süresi 35 dakika
Malzemeler
8 adet tavuk göğsü (ince dövülmüş)
Yarım kilogram ıspanak
4 adet domates
1 adet soğan
Bir çay bardağı Çerkez peyniri
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir kase galeta unu
Bir buçuk su bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı
Ispanağı temizleyip yıkayın, 15 dakika haşlayıp süzdürün. Soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun, ıspanak atıp karıştırın. Tuz ilave edip peyniri rendeleyip karıştırın. Tavuk göğsünü düz zemine yayıp Tuzla tatlandırın. İçine ıspanaklı harçtan koyup dolma gibi sararak kapatın. Her tavuk parçasına aynı işlemi uygulayın. Yumurtaları çırpın, tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartın, domatesle servis yapın.