Kadayıf dolması
6 kişilik
Hazırlanış suresi 40 dakika
Pişme süresi 40 dakika
Malzemeler
500 gram tel kadayıf
Bir su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
Bir çay bardağı süt
Bir su bardağı sıvıyağ
Bir yemek kaşığı toz Şam fıstığı
Bir çay kaşığı tarçın
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Şeker ve suyu kaynatıp, içine limon ekleyip soğumaya bırakın. Tel kadayıfı tabağa serin. Ortasına ceviz ve tarçın karışımı koyun. Elinize sütle ıslatıp sıkıca sarın. Kadayıfın hepsini bu şekilde bitirin. Yumurtaları çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın, bol sıvı yağda kızartın. Yağdan çıkarıp hazırladığınız soğuk şurupta bekletin. Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine toz fıstık Serpin.
Afiyet olsun…!
6 kişilik
Hazırlanış suresi 40 dakika
Pişme süresi 40 dakika
Malzemeler
500 gram tel kadayıf
Bir su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
Bir çay bardağı süt
Bir su bardağı sıvıyağ
Bir yemek kaşığı toz Şam fıstığı
Bir çay kaşığı tarçın
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Şeker ve suyu kaynatıp, içine limon ekleyip soğumaya bırakın. Tel kadayıfı tabağa serin. Ortasına ceviz ve tarçın karışımı koyun. Elinize sütle ıslatıp sıkıca sarın. Kadayıfın hepsini bu şekilde bitirin. Yumurtaları çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın, bol sıvı yağda kızartın. Yağdan çıkarıp hazırladığınız soğuk şurupta bekletin. Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine toz fıstık Serpin.
Afiyet olsun…!