Laravel Nedir?

ZarorrDe

Bağımlı
Katılım
8 Nis 2022
Mesajlar
67
Tepki
0

Laravel Nedir?​

Laravel Nedir?


2011 senesinde Taylor Otwell tarafınca oluşturulmuştur. Laravel web uygulamalarını daha süratli ve kolay geliştirmek amacıyla tasarlanan bir PHP framework’tür. Sunmuş olduğu birçok iyi özellikler yardımıyla web geliştiricilerin tercih etmiş olduğu sistemlerin başlangıcında gelmektedir. Sunucu tarafınca çalışmasını sürdüren Laravel ile backed uygulamaları geliştirmek mümkün olmaktadır. Yetkilendirme sistemi, modüler paket sistemleri, komut satırı arayüzü, obje ilişkili hatırlaması, otomatik kontrol özellikleri ve sanal geliştirme çözümleri şeklinde özellikler yardımıyla kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Laravel yardımıyla birçok web uygulaması daha muntazam yapıya haiz olursan sorunsuz çalışmalarına da katkı sağlamaktadır.

Laravel Ne İçin Kullanılır?


Aslına bakarsak PHP kullanarak hususi web yazılımları oluşturmak için kullanılır. HTML şablonu oluşturma ve kimlik doğrulama şeklinde bunaltan ve vakit alan mevzuları işleyen bir sistemdir. Core PHP ve Advanced PHP hakkında data sahibi olanlar ve bu tarz şeyleri kullanmayı bilenler için Laravel oldukça yararlı olacaktır. Eğer sıfırdan bir web sistemi geliştirmek istiyorsanız bile Laravel sizin için oldukça yararlı olacaktır. Bununla beraber Laravel’de yerleşik bir internet sayfası oldukça güvenli bir yapıya haizdir ve her türlü saldırıya karşı da korunmalıdır.

Laravel’in Avantajları Nedir?


Laravel framework yardımıyla web uygulamaları daha kolay ve ölçeklenebilir bir yapıya haiz olmuştur. Laravel web uygulaması geliştirmeye başladığınızda öteki geliştirilerde kullanılan değişkenleri tekrardan ve otomatikman kullandığı için vakit açısından fazlasıyla tutum edilir. Laravel’in geliştirme hizmetlerinin neredeyse en iyilerinden birisi de fazlaca dilli uygulamaların oluşturulmasıdır. Laravel belirli bir kullanıcı kitlesine ve zümreye bakılırsa hizmet veren bir framework değildir. Her türden ve tecrübeden kullananların buluşmuş olduğu ve kullanmakta güçlük çekmeyeceği bir sistemdir. Laravel fazlaca geniş bir geliştirici topluluğuna ve destekçilerine haizdir. Böylece bir mesele olduğu durumlarda müdahale etme ve çözüm bulma olasılığı oldukça yüksektir. Mevcut Laravel uygulamalarının ve paketlerinin kitaplık kısmı oldukça geniştir. Bunlar hem resmi Laravel paketlerini satın alarak hem de üçüncü taraf sistemlerden satın alarak temin etme şansınız yüksektir. Laravel içindeki dökümantasyonlar oldukça geniş bir yere haizdir. Böylece kullanıcılar neler yapması icap ettiğini, nerede yanlış yaptıklarını ve meydana getirilen işin ne aşama çözümleme edeceklerini tespit edebilirler. Bunula beraber Laravel’de birçok kurs, kod parçaları ve öğretici araçlar bulabilirsiniz. Bununla birlikte bu mevzuyla ilgili videoalara da yetişme şansınız vardır. Geniş bir kitle tarafınca desteklendiğinden bir soruna çözüm bulmak bu mevzuda açılmış forumlarda oldukça kolaydır. Laravel birden fazlaca dosya sisteminde emek harcama imkanı sağlar. Yeni bir dosya sistemi yada Amazon S3 şeklinde bulut tabanlı bir sistem kullanma olanağına sahipsinizdir. Dosya sistemini değiştirebilmek için Config/filesystems.php adlı dosyadaki seçenekleri değiştirmeniz gerekmektedir.

Laravel Iyi mi Kullanılır?


Ilk olarak Laravel kullanmadan ilkin bilgisayarınıza Compuser’ın yüklü olduğundan güvenli olmalısınız. Sonrasında ise https://getcomposer.org/download/ adresine girerek sisteminize oluşturmak için bu düzenleyiciyi indirin.

Sonrasında bir komut sistemi açın ve Laravel’i nereye oluşturmak istediğinizi cmd kodunda belirtin.

Bundan sonrasında ise composer create-project laravel/laravel –-prefer-dist komudunu girin.

Application key set succesfully yazısını görene kadar beklemeyi sürdürün.

Yazıyı gördükten sonrasında ise cd laravel yazarak laravel’i indirdiğiniz klasör dizinine gidin.

Bundan sonrasında ise php artisan serve diyerek laravel projemizi locahostta çalıştırmayı deneyeceğiz.

Eğer sorunsuz bir halde Laravel ekranı karşınıza gelirse kurulum yapılmış anlamına gelir. Sadece kurulum esnasında bir hata alıyorsanız bunu videolardan ve forumlardan çözümü için araştırma yapabilirsiniz.

Laravel zannedildiği kadar zor ve karmaşık bir sistem değildir. Web geliştirme hakkında ne kadar bilginiz olursa olsun kısa sürede kavrayabilmeniz ve kullanabilmeniz adına kurulmuştur. Fazlaca fazla destekçisi olduğundan rakiplerinden daha öndedir.
 
Üst Alt