HasanEcd
Eski üye
- Katılım
- 28 Eki 2021
- Mesajlar
- 34
- Tepki
- 23
Linux Nedir?
Linux bol bol kullanılan ve açık kaynak kodlarına sahip olan kullanıcılar tarafından önerilen, genişletilebilir başarılı performans gösteren bir işletim sistemidir.
Linux, UNIX işletim sistemini kullanan ve şu anda piyasadaki en güçlü işletim sistemi olarak kabul edilen bir işletim sistemidir. Linux, geliştirici kişililerin karmaşık görevlerini basit komutlarlarla gerçekleştirmesi olarak adlandırılabilir.
Linuxun açık kaynaklı olmasının bir artısı diğer işletim sistemilerine nazaran kaynak kodlarında değişiklik yapmayı sağlar. Linux’un açık kaynak kodlarını erişilebilir ve değiştirilebilir hale getirmesi sayesinde kullanıcılar Linux’u geliştirebiliyor ve Linux geliştiren kişiler için önemli bir fırsat sunuyor.
Linux, diğer işletim sistemlerinden daha fazla uygulama ve özelliğe sahip olması nedeniyle geliştiricilerin yaptıkları iş için daha özelleştirilebilir ve kendi isteklerine göre hareket etmesini sağlar.
Linux Hosting Nedir?
Linux yalnızca bilgisayar, telefon gibi teknolojik ürünlerde kullanılmaz. Linuxun kullanım alanı gerçekten çok büyük. Web sitelerinin ihtiyacı olan web sunucuları bir işletim sistemi üzerinde çalışmaktadır. Bu işletim sistemini Linux olarak seçen çok fazla web site hostingi bulunmakta.
Linuxun bu alanda seçilmesinin en büyük sebeplerinden birisi açık kaynak koduna sahip olması ve sürekli olarak kullanıcılar tarafından geliştirilebilir olmasıdır.
Linux Hosting Sunucuları, bir web sitesinin barındığı sunucunun her ihtiyacına karşılık verebilecek sistemlerden birisidir. Linux ve WordPress işletim sistemi, PHP tabanına sahip yazılımlar Windows Server işletim sistemlerine kıyasla çok daha verimli çalışmaktadır.
(Yakında WordPress incelemesi gelecektir, eğer okumak ister ve ya merak ediyor iseniz sitemizi (webmasterforum.com.tr) takipte kalmalısınız. )
Linux Hosting Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
Linux Hosting satın alırken bir çok noktaya dikkat etmelisiniz. İyi yapılandırılmış bir linux hosting güvenlik konusunda en üst seviyedir ve performans olarak çok yüksek bir veri sağlar.
Barındırma Ortamı;
Eğer işletmeniz ve ya açacağınız web sitesi küçük bir seviyede ise Paylaşımlı Linux Hosting tercih etmelisiniz fakat kaynak getiren bir siteniz ve ya uygulamanız bulunuyor ise dedicated yani sanal sunucu tercih etmeniz daha yararlı olacaktır.
Depolama / Bant Genişliği;
Sitenizin büyüklüğü ve trafik hacmine doğru orantılı olarak depolama ve bant genişliği miktarınız artmakta ve ya azalmaktadır.
Yedekleme;
Linux Hosting sağlayıcıları güvenlik sistemlerine ek olarak sürekli olarak yedekleme yapmaktadır. Sistemin kapanması, çökmesi ve ya sisteminize gelen kötü amaçlı saldırılar sonucu verilerinizi kaybetmemek ve ya bu kaybı en düşüğe indirmek için alıcağını Linux Hosting’inin yedekleme süresi en yüksek olanı tercih etmelisiniz.
Güvenlik;
Web sitesinde güvenlik olayının sadece SSL sertifikası ile bitmediğini bu işi yapan herkes bilmektedir. Başarılı bir şekilde yapılandırılmış ve en iyi web sitelerinin linux sağlayıcıları sunucunun ağını değil kullanıcının web sitelerinide korumaktadır.
Destek;
Sisteminiz ne kadar kullanıcı dostu olsa bile herkes insan olduğu için elbette yaşayacağı zorluklar olacaktır. Bu tip durumlarla karşılaştığınız zaman sizlere en hızlı ve en başarılı yanıt verebilecek teknik ekipten oluşan Linux Sağlayıcısını bulup onu kullanmanız tavsiyemizdir.
Konuyu toparlamamız gerekirse, Linux şu anda bulunan tüm web sitelerinin %39.2 si tarafından kullanılmaktadır. We şu anda en iyi ilk 1.000.000’da bulunan tüm web sitelerinin %45.4’ü Linux kullanmakta.
Tasarımı ve güvenliliği sayesinde, açık kaynak kodları olması sayesinde daha düşük maaliyetli olan bu sunucular başarılı bir yere ulaşmak isteyen kişilerin ilk tercihi olmalıdır.