6 adet orta boy elma
9 çorba kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı gıda boyası (kırmızı)
1 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
1 paket damla sakızı
1çay bardağı dövülmüş fındık
3 adet karanfil
YAPILIŞI: Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şekeri, 4,5 su bardağı suyu gıda boyasını ve karanfili yayvan
Bir tencerenin içinde bir süre kaynatın. 6 adet elmanın kabuklarını soyun. Elmanın çekirdekli
Kısımlarını, elmayı bölmeden kabak oyacılığı ile çıkartın. Bir tencerede elmaları hafifçe haşlayın
Daha önce hazırladığınız şerbetin içinde elmaları bir müddet soğumaya bırakın. Başka bir tencerenin
İçinde 3,5 su bardağı sütü, 1 paket vanilyayı ve pudingi karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine damla
Sakızı atın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Boza kıvamına gelince pudingi ocaktan alın.
Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine pudingi dökün. Fındıkları
Serpip servis yapın.
9 çorba kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı gıda boyası (kırmızı)
1 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
1 paket damla sakızı
1çay bardağı dövülmüş fındık
3 adet karanfil
YAPILIŞI: Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şekeri, 4,5 su bardağı suyu gıda boyasını ve karanfili yayvan
Bir tencerenin içinde bir süre kaynatın. 6 adet elmanın kabuklarını soyun. Elmanın çekirdekli
Kısımlarını, elmayı bölmeden kabak oyacılığı ile çıkartın. Bir tencerede elmaları hafifçe haşlayın
Daha önce hazırladığınız şerbetin içinde elmaları bir müddet soğumaya bırakın. Başka bir tencerenin
İçinde 3,5 su bardağı sütü, 1 paket vanilyayı ve pudingi karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine damla
Sakızı atın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Boza kıvamına gelince pudingi ocaktan alın.
Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine pudingi dökün. Fındıkları
Serpip servis yapın.