Son yıllarda kentlerde yaşayan insanların katkısız ve doğal ürün arayışı, sadece ev tüketimi için değil gelir için yapılan bir aktivite haline getirdi. Yazın taze domates ve biberler toplanarak kışlık salça yapımı için kullanılır. Çiftçilerimiz artık ürettikleri domatesi ve biberi sadece ham sebze olarak sunmuyor, işleyerek, salça haline getirerek en doğal halleriyle tüketiciyle buluşturuyor. Ancak salça yapmak oldukça zahmetli bir iştir.
Söz konusu küçük ölçekli, hane içi üretim değil, çok daha büyük kapsamlı ve satış için yapılan salça üretimi olduğunda geleneksel yöntemlerle hazırlık, büyük zaman ve emek kaybına yol açmaktadır. Bu konuda da salça makinesi üreticilerin imdadına yetişiyor. İhtiyaçlara uygun ev tipi veya endüstriyel salça makinaları üretilmiştir.
Ev tipi salça makinalarında çeşitli aparatlarıyla birçok alanda da kullanılıyor. Bunlardan biride et ürünlerini parçalamak için aparatı takılarak etlerin kıyma halini alması için kıyma makinası durumuna getirilir. Diğer bir işlevide hamur yoğurmakta kullanılması için aparat takılarak hamur yoğurma makineleri olaraktan kullanılır.
Kurulumu ve kullanımı oldukça kolay olan salça makinelerin hazinesine biber ve domates eklemek yetiyor. Tuşuna basılan makine kendiliğinden parçaları öğütüyor. Ardından püre halinde çıktı kısmından kaplara alınır. Ev tipi makinalarda öğütücüyü çalıştırmak için manuel kol kullanılır. Bazı otomatik ev tipi modellerde elektrikli motor yer alabilir.
Söz konusu küçük ölçekli, hane içi üretim değil, çok daha büyük kapsamlı ve satış için yapılan salça üretimi olduğunda geleneksel yöntemlerle hazırlık, büyük zaman ve emek kaybına yol açmaktadır. Bu konuda da salça makinesi üreticilerin imdadına yetişiyor. İhtiyaçlara uygun ev tipi veya endüstriyel salça makinaları üretilmiştir.
Salça Makinası Nasıl Kullanılır?
Domates ve biberlerin kolaylıkla parçalanması ve salça haline getirilmesi için kullanılan makinelere salça makinası denir. Çeşitli tarzda ve farklı fonksiyonlarda bulunan bu ürünler, sahip oldukları vakumlu alt tabanlarla güvenli ve hızlı çalışma sağlıyor.Salça Makinası Çeşitleri
Salça makineleri; endüstriyel ve ev tipi olmak üzere ikiye ayrılır. Materyal, hazne hacmi, otomatik ve Manuel çalışma sistemi gibi özellikleri ile birbirinden ayrılan salça makinaları kullanıcılarına alternatif sağlıyor.Ev tipi salça makinalarında çeşitli aparatlarıyla birçok alanda da kullanılıyor. Bunlardan biride et ürünlerini parçalamak için aparatı takılarak etlerin kıyma halini alması için kıyma makinası durumuna getirilir. Diğer bir işlevide hamur yoğurmakta kullanılması için aparat takılarak hamur yoğurma makineleri olaraktan kullanılır.
Kurulumu ve kullanımı oldukça kolay olan salça makinelerin hazinesine biber ve domates eklemek yetiyor. Tuşuna basılan makine kendiliğinden parçaları öğütüyor. Ardından püre halinde çıktı kısmından kaplara alınır. Ev tipi makinalarda öğütücüyü çalıştırmak için manuel kol kullanılır. Bazı otomatik ev tipi modellerde elektrikli motor yer alabilir.