Şeftalili tart
8 kişilik
Hazırlama suresi 30 dakika
Pişme süresi 35 dakika
Malzemeler
2 yumurta
20 su bardağı toz şeker
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım limon suyu
Bir paket kabartma tozu
Yemek kaşığı bal
3 şeftali
2 su bardağı un
Bir yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Süt sıvı yağ ve mahlebi ilave edin. Limon suyu ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ilave edip karıştırın. Yuvarlak bir kelepçeli kalıba margarinle yağlayın. Şeftalileri soyup dilimleyin. Dekoratif olarak dizin. Üzerine hamuru döküp 160 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tartı servis tabağına alın. Sıcakken üzerine bal gezdirin. Yeşil fıstık tozu ile süsleyip soğuyunca servis yapın.
8 kişilik
Hazırlama suresi 30 dakika
Pişme süresi 35 dakika
Malzemeler
2 yumurta
20 su bardağı toz şeker
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım limon suyu
Bir paket kabartma tozu
Yemek kaşığı bal
3 şeftali
2 su bardağı un
Bir yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Süt sıvı yağ ve mahlebi ilave edin. Limon suyu ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ilave edip karıştırın. Yuvarlak bir kelepçeli kalıba margarinle yağlayın. Şeftalileri soyup dilimleyin. Dekoratif olarak dizin. Üzerine hamuru döküp 160 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tartı servis tabağına alın. Sıcakken üzerine bal gezdirin. Yeşil fıstık tozu ile süsleyip soğuyunca servis yapın.