Şikemperver Çorbası
8 Kişilik
Hazırlanış Süresi: 15 Dakika
Pişme Süresi: 40 Dakika
Malzemeler
1 su bardağı erişte
2 adet havuç
4 adet küçük patates
1 adet soğan
1/2 küçük lahana
2 çorba kaşığı salça
1 demet dereotu
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı
Bir tencereye sıvıyağ koyun. Küçük doğranmış soğanı ilave edin, pembeleşene kadar kavurun. Küçük küp şeklinde kesilmiş havuç ve dövülmüş sarımsağı, ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanayı 4 su bardağı kaynar vaziyetteki suda 3 dakika haşlayın. Suyunu süzün. İnce şerit şeklinde doğrayın. Lahanayı ve sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın. Et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. Küçük küp şeklinde doğranmış patatesi ve erişteyi ilave edin. Sebzeler ve erişte yumuşayana kadar kısık ateşte yarım saat pişirin. Ateşten aldıktan sonra, üzerine ince kıyılmış dereotu serpip, sıcak olarak servis yapın.