- Katılım
- 19 Ara 2017
- Mesajlar
- 1,599
- Çözümler
- 3
- Tepki
- 888
Sulu köfte tarifi
Salata, pilav ve cacığınızla beraber servis edeceğiniz bir lezzet: Sulu köfte
Sulu köfte ister çorba niyetine ister ana yemek niyetine sofralarınızda yerini alabilir.
[attachment=81]
SULU KÖFTENİN MALZEMELERİ
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
250 gram orta yağlı kıyma
1/2 su bardağı kırık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 adet havuç
3 adet yeşil biber
1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Kırık pirinci nişastasını salması için 15- 20 dakika ılık suda bekletin. Ardından suyunu süzün ve derin bir kapta kıyma ile yoğurun. Kolayca şekil verebilmek için buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
Kabuğunu soyduğunuz patates, havuç, domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozları incecik kıyın.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Öncelikle soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Domates salçası ekleyin, kavurma işlemini 2- 3 dakika kadar sürdürün. Sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika kadar kaynatın.
Dolapta beklettiğiniz köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Kaynayan salçalı suya sırasıyla; doğranmış havuç, patates, dondurulmuş bezelye ve hazırladığınız köfteleri katın.
Köfte içindeki pirinçler şişip, bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 35 dakika pişirdiğiniz sulu köfteyi, incecik kıyılmış maydanoz ilavesi ile sıcak olarak servis edin.
Salata, pilav ve cacığınızla beraber servis edeceğiniz bir lezzet: Sulu köfte
Sulu köfte ister çorba niyetine ister ana yemek niyetine sofralarınızda yerini alabilir.
[attachment=81]
SULU KÖFTENİN MALZEMELERİ
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
250 gram orta yağlı kıyma
1/2 su bardağı kırık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 adet havuç
3 adet yeşil biber
1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Kırık pirinci nişastasını salması için 15- 20 dakika ılık suda bekletin. Ardından suyunu süzün ve derin bir kapta kıyma ile yoğurun. Kolayca şekil verebilmek için buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
Kabuğunu soyduğunuz patates, havuç, domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozları incecik kıyın.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Öncelikle soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Domates salçası ekleyin, kavurma işlemini 2- 3 dakika kadar sürdürün. Sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika kadar kaynatın.
Dolapta beklettiğiniz köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Kaynayan salçalı suya sırasıyla; doğranmış havuç, patates, dondurulmuş bezelye ve hazırladığınız köfteleri katın.
Köfte içindeki pirinçler şişip, bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 35 dakika pişirdiğiniz sulu köfteyi, incecik kıyılmış maydanoz ilavesi ile sıcak olarak servis edin.