Tahinli Gül kadayıf
6 kişilik
Hazırlanış suresi 30 dakika
Pişme süresi 20 dakika
Malzemeler
125 gram margarin
Bir çay bardağı tahin
Bir yufka
Bir çay bardağı kıyılmış fındık
200 gram tel kadayıf
Şerbet için
Bir su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Yufkayı zemine yayın. Erimiş margarin ile yağlayın. Kadayıf yağ ve tahinle harmanlayın. Fındığı da içine yufkanın her yerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında dilimlere tepsiye dizin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ilıyınca tatlının üzerine dökün.
Afiyet olsun...