TXT Kaydı Ekleme Google Search Console

Furkan Murt

Eski üye
Katılım
26 May 2021
Mesajlar
128
Tepki
67
Txt Kaydı Google Search Console ekranında karşılaştığımız bir uygulama. Google aramalarındaki performansınızı iyileştirmek için kullandığımız Search Console araçları ve raporları hem sitenizin Arama trafiğini ve performansını takip etmenize hem de sorunlarını çözmenize yardımcı olmaktadır. Bu sayede arama sonuçlarının daha verimli görülmesini sağlar.

Google Aramalarına Site Nasıl Eklenir ? Sitemap.xml Site Haritaları Google’a nasıl gönderilir ?
Yeni yayımlanan web sitelerinde google arama sonuçlarına eklenmesi zaman alabilir. Yada varolan bir web siteniz indexlenmiyor google arama sonuçlarında çıkmıyor olabilir. Bu başlıbaşına bir sorun olsada, google search console ile bu sorunu çözmemiz mümkün.

    • Öncelikle Google Search Console sayfasına gidip Gmail hesabımızla giriş yapıyoruz.
    • Herhangi bir Search Console sayfasında mülk seçiciyi açın.
    • Açılır menüden + Mülk ekle’yi seçin.
Sahibi olarak eklediğiniz internet sitenizin, ekledikten sonra size ait olduğunu doğrulamak amacıyla google bir TXT Kaydı oluşturuyor ve size bu kaydı sitenize eklemenizi söylüyor.

Nedir bu TXT Kaydı?

TXT kayıtları, alanınız dışındaki kaynaklar hakkında metin biçiminde bilgiler içeren bir Alan Adı Sistemi (DNS) kaydı türüdür. Bu kayıtlar, alan ayarlarınıza eklenir. Txt Kaydı özel amaçlı bir kayıt türüdür. İsme ip adresinden eşleme yapmaktadır. Bir host için birden fazla TXT kaydı olabilir.
TXT Kaydı Ekleme İşlemi

Txt kaydı ekleme işlemi reseller (bayi) paketinden yada websitenizin kontrol panelinden yapılmaktadır. Bu kullandığınız panele göre cpanel, directadmin yada plesk panele göre değişiklik gösterebilir. Genellikle işlem aynı menülerden yapılmaktadır.
DNS Kaydı eklemek, düzenlemek veya silmek oldukça basittir. DNS yönetimi özelliği sayesinde A,CNAME,TXT,NS,PTR,MX kayıtları ekleyebilirsiniz.


Dns yönetiminden Kayıt Ekle diyerek Txt kaydımızı oluşturuyoruz.



Kayıt türünü TXT olarak seçip ardından AD ve DEĞER kısmını dolduruyoruz. Ad kısmı web adresiniz, değer kısmı ise google tarafından verilen kısa kod. Gerekli düzenlemeri yapıp ekle butonuna basarak TXT kaydı ekleme işlemini tamamlıyoruz.



İşlemler sonrası google search console sayfasına gidip mülkü doğrula diyerek işlemi başarılı bir şekilde tamamlıyoruz. Ardından site haritasını kolaylıkla gönderebilirsiniz.
 
Üst Alt