4 kişilik
Hazırlanış süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 35 dakika
500 gram mantar
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Bir yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
Bir çay bardağı sıcak su
Yapılışı: soğanları piyazlık doğrayın. havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. mantarları dörde bölün zeytinyağını tencerede kızdırın. önce soğanları kavurun sonra da havuç ve patatesleri ilave edin. biraz kavurun ca mantarları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. şeker ve tuz koyun. önce hızlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye yağına kalıncaya kadar pişirin. üzerine yarım limon suyunu gezdirin. servis tabağına alıp dereotu ile süsleyerek soğuduktan sonra servis sunun.
Hazırlanış süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 35 dakika
500 gram mantar
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Bir yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
Bir çay bardağı sıcak su
Yapılışı: soğanları piyazlık doğrayın. havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. mantarları dörde bölün zeytinyağını tencerede kızdırın. önce soğanları kavurun sonra da havuç ve patatesleri ilave edin. biraz kavurun ca mantarları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. şeker ve tuz koyun. önce hızlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye yağına kalıncaya kadar pişirin. üzerine yarım limon suyunu gezdirin. servis tabağına alıp dereotu ile süsleyerek soğuduktan sonra servis sunun.